19. mart 2016.

 
 
Disciplin A Kitschme 28. maja u bašti SKC-a

 
  Disciplin A Kitschme održaće koncert 28. maja (20:30) u bašti Studentskog kulturnog centra na kome će promovisati najnoviji album "Opet." uz neizbežne vanvremenske bučne hitove.

Nastala na temeljima kultnog Šarla Akrobate 1981. godine, Disciplina kičme basiste i pevača - Dušana Kojića Koje nametnula se do sada kao jedno od najautentičnijih i najuticajnijih imena srpske i regionalne scene. Od minimalističkog bas-bubanj debija "Sviđa mi se da ti ne bude prijatno" (1983), preko eksperimenta sa duvačima kao na "Zeleni Zub na Planeti dosade" (1989), i engleske verzije benda tokom devedesetih, Disciplina je stigla do nove faze rada sa albumima "Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?"(2007), "Uf!" (2011) i sada "Opet.".

"Na novom albumu ima dosta sešn detalja. Koncept ustanovljen na prošlom "Uf", primenjen je i ovde – prva četiri minuta pesme poštuju pop strofa–refren obrazac, da bi se kasnije grupa razigrala. Naravno, ritam i gruv su osnovna ideja vodilja, nema suvišnih tonova", objašnjava Koja.

Album "Opet.", najavljen je hit singlovima "Samo disciplina!", "Ovisnik o moći" i "Zaboravili rokenrol ?!?”, prvo je izdanje benda sa novim bubnjarem Radetom Vulićem - Vulom (Popečitelji, Bo, Svemirci, Trese.Lupa.Udara). U Disciplini su i pevačica Manja Đorđević i Igor Đeke na usnoj harmonici.

Ulaznica za koncert Disciplin A Kitschme 28. maja u bašti SKC-a košta u promo periodu 1.000 dinara na blagajni Doma omladine Beograda, odnosno preko mreže Eventim.

Foto - Kulturni centar Baraka.

 
 

vesti


Novi singl i video spot
The Mothership Orchestra




The Mothership Orchestra su odlučili da nakon "Two Friends" i "Little Silver Box" početak proleća obeleže novim singlom i video spotom za pesmu "Sometimes"...